Kvinna injicerad med okänt preparat förlamades och dog

2003-07-27 Dödslista

(FDI) - Han Ming var en 30-årig kvinna, anställd vid företaget Pingshui Machines fabrik i kommunen Pingba, Guizhouprovinsen, och på fritiden en utövare av Falun Gong.

Han Ming kidnappades, häktades och släpptes av polis vid två olika tillfällen för att hon övade Falun Gong. Den 28 februari 2001 arresterades hon en tredje gång för att hon hade fortsatt att utöva Falun Gong, varvid hon sparkades från sitt arbete och dömdes till två års tvångsarbete i ett arbetsläger för kvinnor vid namn Zhongba i Guizhouprovinsen.

Enligt källor som känner till hennes fall utsattes Han för tortyr och misshandel av lägervakter. Hon ska särskilt ha misshandlats allvarligt av en 29-årig kvinnlig vakt vid namn Gu Xingying, som sedan beordrade åtta manliga vakter att binda fast Han och injicera fyra doser av okända preparat in i henne. Från den stunden började Hans muskler att förtvina, hennes underben blev praktiskt taget förlamade, hon fick svårt att andas och hennes mentala tillstånd blev oklart.

När hennes tillstånd förvärrades alltmer beslutade myndighetspersonerna i tvångsarbetslägret att släppa Han den 3 september 2002 för att undvika ansvar för hennes död. Han Ming tillfrisknade inte och dog den 20 mars 2003.

För kontakt med delansvariga för Han Mings död:

Zhongba tvångsarbetsläger för kvinnor, Guizhouprovinsen, tel: +86-851-2549207

Kommunen Pingbas styrelse, tel: +86-853-4224114 ("Kommunalråd": Li Shengxiang)

Företaget China Guihang Corporation Pingshui Machinery Factory, tel: +86-853-3851731

Adress: Xiaoshan Village, Xiayun Town, Pingba County, Anshun Area, Guizhou Province, postnummer: 561104

AGERA NU

I FOKUS