Kvinna gravid i sjätte månaden misshandlades med träkäpp av kinesisk polis

2003-09-20 Fysisk tortyr

Enligt uppgifter från Kina den 20 augusti 2003 bortfördes och misshandlades en kvinna som var gravid i sjätte månaden av kinesisk polis. Fotografier som togs av kvinnan efter hennes frisläppande, visar tydligt att hon misshandlades allvarligt på magen, ryggen och benen (kvinnans identitet hemlighålls för hennes personliga säkerhets skull). Enligt kvinnan kidnappade polisen henne och andra Falun Gong-utövare från en väns hem och fängslade dem i en lokal polisstation.

- De hoppade på mig och slog mig igen med käppen, medan de slet i mitt hår och slog mig i ansiktet, sade kvinnan. Jag fick lösa tänder och mina klädes blodfläckades Innan hon frigavs, krävde polisen 3000 Yuan i borgen från kvinnans make.

(Den genomsnittliga månadslönen för en kinesisk arbetare ligger på ca 500 Yuan.) Gravida kvinnor och ofödda barn besparas inte våld och tortyr i förföljelsen

De senaste månaderna har det kommit rapporter om våld mot gravida Falun Gong-utövare i polishäkten, som i vissa fall resulterat i dödsfall för både mödrar och deras ofödda barn. Den 22 november 2002 arresterades Luo Zhixiang av personal på Tianhe-distriktets 610-byrå som var från hennes hemstad Guangzhou i Guandongprovinsen. Luo Zhixiang skickades senare till en hjärntvättsklass i Huangpus drogrehabiliteringscenter. Efter att Luo hungerstrejkat i sju dagar upptäcktes det att hon var gravid i tredje månaden och hon förflyttades till Tianhes traditionella medicinska sjukhus. Den 4 december 2002 "föll" Luo Zhixiang från tredje våningen mot det som kunde blivit hennes död och fick en allvarlig skallskada. I maj 2003 arresterades en 35-årig invånare i Qi-län trots att hon var gravid i tredje månaden. Efter nästan sex månaders övergrepp i häktet skickades hon hem strax innan det var dags för förlossning. Emellertid var barnet dödfött och utövaren skickades tillbaka till polishäktet inom 20 dagar.

AGERA NU

I FOKUS