Öppet brev från kvinnor i Kina som utövar Falun Gong

2004-03-26 Sexuella övergrepp

Överlämnat till FN:s människorättskommission på den Internationella kvinnodagen

Till berörda människor runtom i världen,

Vi är kvinnliga Falun Dafa-utövare från Folkrepubliken Kina. Det är med stor indignation som vi berättar om den omänskliga tortyr vi har genomlidit under de senaste fyra och ett halvt åren. Vi söker er hjälp.

Vi följer Falun Dafas (Falun Gongs) undervisning, vilken bygger på de universella egenskaperna Sanning-Godhet-Tålamod, samt gör mjuka rörelseövningar och utövar meditation för att upprätthålla vår hälsa. Den 20 juli 1999 inledde den förre kinesiske diktatorn Jiang Zemin en kampanj för att tillintetgöra Falun Dafa. Vi har sedan dess varit fråntagna våra mest grundläggande mänskliga rättigheter och har på många sätt torterats fysiskt och psykiskt.

Runtom i Kinas arbetsläger och polisstationer har vi utsatts för tortyr och förnedring. En del kvinnliga utövare har tvingats att stå upp under flera dygn i rad samtidigt som de har vägrats mat, toalettbesök och sömn. Många har misshandlats och chockats med högvoltiga elbatonger. Andra har skickats till mentalsjukhus och injicerats med okända preparat. Många har utsatts för extremt kallt eller varmt väder.

Det har förekommit sexuell tortyr. Ett exempel är de 18 kvinnor som kläddes av nakna och blev intvingade i fängelseceller med manliga brottslingar. En del kvinnor har utsatts för tvångsaborter. Andra har utsatts för tvångsmatning med urin och avföring. Många så kallade "polismän" i Kina har uppvisat de mest usla och oförsvarliga beteenden. I ett känt fall sade en polisman: "Säger inte ni att ni utövar tålamod? Jag ska se om du kan tåla att jag våldtar dig!". De har slitit av våra kläder offentligt och chockat oss med elbatonger. Ståltråd har använts för att genomborra våra bröstvårtor. De har våldfört sig sexuellt på våra kroppar med auberginer, tandborstar och plastvattenflaskor. I ett arbetsläger för kvinnor i Jilinprovinsen förde polisen in stark peppar i kvinnornas vaginor för att tvinga dem att ge upp sin utövning av Falun Dafa. De har också tvingat in elbatonger i kvinnors vaginor för att tortera och chocka dem.

I Peking våldtog en polisman en utövare under en bro. Zhao Jing, en 19-årig kvinnlig utövare, slogs ihjäl efter att hon flytt från sina förföljare genom att hoppa från en buss som användes för att transportera henne mot hennes vilja. Xinyan Wie, en akademiker från Chongqings universitet i Sichuanprovinsen, arresterades på sitt campus enbart för att polismän misstänkte att hon delade ut flygblad om Falun Dafa. Hon skickades till ett interneringscenter och våldtogs av en polisman mitt framför ögonen på två fångar. Wie har försvunnit och har inte hörts av sedan dess. Inte någon av de polismän som har utfört sådana sadistiska dåd har straffats. Istället belönas och befordras de av regimen! Chefen för Masanjia tvångsarbetsläger, där de 18 kvinnorna som nämndes tidigare blev våldförda, belönades med 50 000 Yuan (vilket motsvarar omkring 45 000 svenska kronor). Denna belöning kom från Jiang Zemin och hans följeslagare. Masanjias vice-chef belönades med 30 000 Yuan för att ha misshandlat oss.

Under de senaste fyra och ett halvt åren har Jiang Zemins anhängare byggt fler interneringsenheter och fängelser för att kvarhålla Falun Dafa-utövare. Hundratusentals utövare genomgår ett enormt lidande och tvingas leva separerade från sina makar och familjer runtom i Kina. Så många av oss har sparkats från våra jobb, från skolor och har tvingats bli utblottade och hemlösa. Så många har blivit misshandlade, arresterade och skickade till tvångsarbetsläger. Många har förlorat sina liv på grund av tortyr.

Jiang Zemin och hans följeslagare har attackerat vår värdighet, våldfört sig på våra kroppar och vår kvinnliga natur på grund av att vi utövar Falun Dafa.

Hjälp oss att upprätthålla rättvisa, hjälp oss att stoppa denna besinningslösa förföljelse och att skydda kvinnors värdighet och grundläggande mänskliga rättigheter! Denna fråga borde vara angelägen för alla kvinnor överallt, inte bara i Kina.

Vänligen hjälp oss.

- Kvinnliga Falun Dafa-utövare från Folkrepubliken Kina, inför den Internationella kvinnodagen

AGERA NU

I FOKUS