31-årig kvinna ihjälslagen för att hon utövade Falun Gong

2004-05-05 Dödslista
31-åriga Huang Zhao slogs ihjäl av kinesisk polis den 16 april. Hennes make misshandlades och torterades också.

Den 1 april genomsökte kinesisk polis Huang Zhaos och hennes makes hem. De stal värdesaker och grep paret, som båda utövade Falun Gong. Två veckor senare var Huang död.

Vittnen säger att redan efter andra dagens internering hade Huang blivit så allvarligt misshandlad att hon inte längre kunde gå. Då hon vägrade att ge upp sin andliga övertygelse, förflyttades hon den 4 april till Avdelning 1 (den lokala 610-byrån) inom Wuhan-polisen där hon torterades ytterligare. Huang dog klockan tre på natten den 16 april på Wuhans 3:e sjukhus.

Källor som känner till Huangs fall uppger att den lokala polisen för närvarande bevakar Huangs familjemedlemmar samt sjukhuset där hon dog, för att förhindra att information kring hennes död offentliggörs. Alla som passerar genom entrén till det bostadshus där Huang bodde förhörs, enligt källorna.

Huangs make, Liu Ning, misshandlades och torterades också efter gripandet, men han släpptes senare och kunde återvända till sin familj. Men när Liu besökte sin svärmor för att höra om var hustrun befann sig, greps han på nytt. Det är för närvarande inte känt var han hålls internerad.

AGERA NU

I FOKUS