62 Falun Gong-utövare har rapporterats dödade av tortyr under april och maj

2004-06-10 Dödslista

Den verkliga dödssiffran ligger sannolikt på flera tusen

Antalet dödsoffer för den kampanj som Kinas förre ledare Jiang Zemins startade i avsikt att "utrota" Falun Gong fortsätter att stiga. Under april och maj i år rapporterades ytterligare 62 dödsfall .

Bara i april rapporterades 41 dödssfall. Det är en av de högsta månadssiffrorna under den femåriga kampanjen, som baseras på våld och indoktrinering mot Falun Gong. De dödade är i åldrarna 23 till 82 år.

Kinas nordöstra delar är värst drabbade: Heilongjiang-, Liaoning- och Shandongprovinserna har de högsta dödstalen.

Det totala antalet bekräftade dödsfall var i slutet av maj 968 stycken. Dock ligger den verkliga dödsiffran sannolikt på flera tusen.

Goda samhällsmedlemmar dödade för sin andliga övertygelse

Många av de dödade sades vara föredömliga samhällsmedlemmar, då de återspeglade Falun Gongs undervisning om en etisk livsföring.

Till exempel var fyrtiosjuåriga Wang Hengyou känd för enastående insatser på sin arbetsplats. Vänner och kollegor kallade honom "Ärlige Abe". Det berättas att han en gång hittade en guldring. Trots att hans familj var mycket fattig bekostade Wang själv en annons i lokaltidningen för att kunna lämna tillbaka ringen.

På grund av att den kinesiska regimen förföljer Falun Gong greps han emellertid av polisen.

Enligt ögonvittnen slog poliserna Dong Jie och Yu He honom i huvudet med kvastskaft, drämde flera gånger hans huvud i en betongvägg och – efter att Wang förlorat medvetandet – fortsatte sedan att sparka på hans underkropp och genitalier.

Wang dog senare av inre skador.

Listan på de dödsfall som rapporterades i april och maj inkluderar: Pan Jianjun, Liu Wenyu, Peng Chunrong,Wang Hengyou, Zhao Liuchun, Yang Yongshou, Wang Guiju, Zhong Yanzhong, Zhang Haiyan, Hunag Lizhi, Hunag Jingping, Yang Lingyun, Huang Zhao, Li Qinzhou, Wang Shouqi, Wang Dayuan, Wang Zhencheng, Li Yinglin, Pei Cuirong, Wang Dongmei, Yang Junping, Du Yueqing, Cao Yuqiang, Shen Guoyan, Zhang Keyan, Zhu Meijuan, Wang Zhande, Ma Zhongxing, Huang Yulan, Chen Qing, Yang Xiuqin, Meng Jixiang, Liu Yupu, Wang Guoyue, He Xiuling, Gao Shuqin, Li Chuanwen, Yao Yaoyuan, Wang Guofang, Pei Xiuyuan, Li Chunrong, Zhang Yuzhen, Zheng Fuxiang, Wei Xinhua, Zhang Caihou, Wang Jingrong, Zhou Yong, Yang Meiying, Wang Xiuyuan, Sun Lancheng, Yu Fenghua, Xin Jingwen, Tang Yun, Zhou Zebi, Gao Jingling, Han Zhenju, Yan Liyou, Fu Meihui, Tian Lifu och Zhou Yuqin.

AGERA NU

I FOKUS