Inbjudan till manifestation vid den kinesiska ambassaden med anledning av upptrappning av förföljelsen under de senaste månaderna i Kina

Över 170 nya dödsfall rapporterades sedan årsskiftet

Tid: Lördagen den 5 februari, kl 11-13

Plats: Kinas ambassad, korsningen Djurgårdsbrunnsvägen och Greve von Essens Väg, Stockholm

Skolungdomar tvingas skriva propagandaartiklar

610-byrån tvingar kvällstidning att presentera artikeltävling med anti-Falun Gong-tema

I Kina har förföljelsen av Falun Gong trappats upp ytterligare under de senaste månaderna. Nu översvämmar ännu en propagandavåg landet, samtidigt pågår det nya arresteringar och tortyr vilket leder till nya dödsfall.

Den 20 januari publicerade Kinas statskontrollerade tv, radio och tidningar en av nyhetsbyrån Nya Kina producerad uppföljning av den iscensatta propagandahändelsen kallad ”självbränningen på Himmelska Fridens torg” som ägde rum i Peking för fyra år sedan. Den påstådda självbränningen har varit ett av Pekingregimens vassaste propagandavapen mot Falun Gong. Självbränningsreportaget från 2001, som om och om igen sänts i kinesisk tv, har analyserats av expertis i väst och avslöjats som en iscensättning vilken gjordes för att smutskasta Falun Gong. Nu kommer regimen med nya lögner för att fortsätta att ”uppfostra” det kinesiska folket. (se analysen av självbränningen)

I Hebeiprovinsen pågår en artikeltävling på temat ”anti-Falun Gong” bland eleverna i skolorna. Den 17 november förra året publicerade Yanzhao kvällstidning ett helsidesreportage om en tonåring, vars mor påstods ha tagit ut skilsmässa på grund av hon utövade Falun Gong. Dagen efter skilsmässan sägs hon dessutom ha begått självmord tillsammans med några andra kvinnliga Falun Gong-utövare genom att knivskära sig i magen. Bakom reportaget och artikeltävlingen står tidningens redaktörer ”Susan” och ”Liming”. När Yanzhao blev uppringd så uppgav emellertid redaktören att varken ”Susan” eller ”Liming” existerade i verkligheten och att hela artikeln serverades färdigskriven från provinsens 610-byrå [1].

– Vad gör man när de beordrar oss att publicera den, svarade redaktören hjälplöst och sorgset.

Sedan fem år sedan har regimens ensidiga propaganda spridit alla slags lögner om Falun Gong till det kinesiska folket. Även ungdomar med sina unga och rena sinnen har blivit grundlurade. Många av dem vet ingenting om Falun Gong. Nu tvingas de att ljuga och har gjorts till regimens verktyg i förföljelsen av Falun Gong.

Reportaget i Yanzhao var startskottet för en artikeltävling på gymnasieskolor, där ”Varje elev måste skriva minst en artikel baserad på sin egen upplevelse.”

Tävlingen drivs av 610-byrån och provinsens utbildningsdepartement, i samarbete med Kommunistiska Ungdomsförbundet, Journalistförbundet, så kallade Anti-sektförbundet samt en rad lokala myndigheter. Artiklarna skall även sammanställas till en bok.

Några fall ur bildarkiv från pågående tortyr och förföljelse i Kina:

Falun Gong-utövaren Gao Rongrong, 36 år, revisor på Luxun Fine Arts College. Hon skickades till Longshans tvångsarbetsläger i Shenyang i juli 2003. Gao torterades den 7 maj 2004 med elbatonger i ansiktet.
Zhang Xiaohong, 29, Falun Gong-utövare från Nabu i Sichuanprovinsen. Han arresterades den 21 september 2001 och skickades till Mianying Xinhua tvångsarbetsläger i Sichuanprovinsen. Den 13 maj kom Zhang hem men såg då ut som ett skelett. Han var så svag att han nästan inte kunde tala eller gå. Han vägde bara ca 32 kg. Familjen gav honom noggrann omvårdnad men kunde ändå inte rädda hans liv. Zhang dog klockan 19:00 den 4 augusti 2003.

[1] 610-byrån är en myndighet som skapats specifikt för att genomdriva förföljelsen av Falun Gong. Den har total makt över alla administrationsnivåer inom partiet och alla andra politiska och rättsliga områden.

AGERA NU

I FOKUS