Hjälp inte Kinas kommunistregim att förfölja Falun Gong-utövare!

Svenska Falun Gong-utövare protesterar i dag utanför Thailands och Argentinas ambassader i Stockholm mot övergreppen som skett mot Falun Gong-utövare i de båda länderna. I dag och i morgon sker även protester utanför Thailands konsulat i Göteborg.

Tar thailändsk polis order från Kinas ambassad?

Kinas ambassad i Bangkok pressade lokal polis till att hindra Falun Gong-protest

2005-12-15

Thailändsk polis arresterar mediterande Falun Gong-utövare utanför Kinas ambassad i Bangkok. Utövarna protesterade mot att två kvinnliga utövare blivit våldtagna av polis i staden Zhuozhou i Hebei-provinsen i Kina.

Bland de arresterade fanns tre barn i åldrarna fem, sex och fjorton år. Ett av barnen var Kaixin, vars mamma Luo Zhixiang torterades till döds av den kinesiska polisen när hon var gravid i tredje månaden. Kaixin hade för en tid sedan åter­förenats med sin pappa som flytt till Bangkok där han befann sig under skydd av FN:s flyktingstatus.

2005-12-14

Polisen fängslar tre Falun Gong-utövare i Pattaya för att de delar ut flygblad som berättade om de brott som begås av det kinesiska kommunistpartiet. Utövarna säger att de har delat ut flygblad på platsen regelbundet i ett halvår. Det verkar dock nu som att polisen fått nya order.

2005-12-10 (Internationella Dagen för Mänskliga Rättigheter)

Vid en fredlig manifestation utanför Kinas ambassad i Bangkok blir utövare hårdhänt visiterade av thailändsk polis och några släpas bort på order av kinesiska ambassadtjänstemän.

”Den kinesiska kommunistregeringen har tvingat länder runt hela världen att genom­föra deras förföljelsepolitik. Vi uppmanar respektfullt den thailändska regeringen att begrunda sin ställning, upprätthålla sin suveränitet och inte följa kommunistpartiets olagliga krav som kränker människorätten,” säger Peter Jauhal på Falun Gong Informationscenter i Europa.

Falun Gong-utövare i Argentina misshandlades under "högt" besök från Kina

Från Argentina rapporteras att en grupp kinesiska bråkmakare, som har kopplingar till den kinesiska ambassaden, angrep Falun Gong-utövare den 14 december.

Detta skedde under en offentlig protest mot den höge kinesiske partitjänstemannen Luo Gan. Denne ledde tidigare den ökända 610-byrån, som ansvarar för förföljelsen av Falun Gong i Kina och som har tusentals liv på sitt samvete. Luo Gan delgavs dagen innan angreppet en stämningsansökan för folkmord av målsägande Falun Gong-utövare.

Vittnen säger att den lokala polisen inte reagerade på ropen på hjälp och de trodde därför att polisen fått order från de besökande statstjänstemännen från Kina att inte ingripa.

Flera utövare skadades i attacken, både män och kvinnor, när de fredligt protesterade mot förföljelsen av Falun Gong i Kina. Banderoller och material stals av dem som utförde misshandeln. Angreppet skedde helt ogenerat framför tv-kameror som filmade händelsen.

Vi vädjar till Argentinas regering och myndigheter att genomföra en grundlig undersökning av incidenten och ställa förövarna inför rätta.

I Kina har minst 2791 utövare torterats till döds i förföljelsen av Falun Gong. Över 100 000 har skickats till tvångsarbetsläger, fängelse och mentalsjukhus där de utsätts för hjärntvätt, injiceras med nervskadande gifter, blir utsatta för våldtäkt och tortyr.

Svenska Falun Gong-utövare protesterar mot övergreppen enligt följande:

Stockholm: Thailands ambassad, Floragatan 3, torsdag kl 11-12

Stockholm: Argentinas ambassad, Narvavägen 32, torsdag kl 12.30-13.30

Kontaktperson Yi Zhang: 073-998 05 84

Göteborg: Thailands konsulat, Gullbergs strandgata 2, torsdag och fredag 8.30-12.30

Kontaktperson: Viveka Enoksson 0739-89 32 33

AGERA NU

I FOKUS