Falun Gong-utövare blev slagen och bunden i USA - datorer stals

Dr Peter Li efter att ha blivit misshandlad och bakbunden i sitt hem i Atlanta. Angriparna stal datorer och dokument – men lämnade kvar andra värdesaker. Li säger att personerna var agenter från den kinesiska kommunistregimen som vill sabotera hans arbete med att exponera kränkningarna av mänskliga rättigheter i Kina.

FDI ber den amerikanska regeringen att ingripa mot den kinesiska kommunistregimens agenter

NEW YORK (FDI) – Falun Dafa Information Center har informerats om att Falun Gong-utövaren Peter Yuan Li i förrgår angreps och rånades av beväpnade asiatiska män i sitt hem. Li är expert inom informationsteknologi och har under sex år arbetat aktivt för Falun Gong-utövares mänskliga rättigheter.

En asiatisk man som påstod sig att vilja leverera vatten ringde mitt på dagen på hos Li. Två män tvingade sig snabbt in, drog fram en pistol och en kniv. De rullade in Li i en filt, med påföljd att Li nästan kvävdes. De tejpade över hans mun, ögon och öron och band honom till armar och ben med en förlängningssladd. De gav honom kraftiga slag mot huvud och ansikte, förmodligen med pistolkolven, enligt Li. Han blödde ymnigt. Strax därpå hörde han en eller två andra män komma in i lägenheten, en av dem talade kinesiska (mandarin). En halvtimme senare lämnade de bostaden. De hade vänt upp och ned på hans dokumentskåp, stulit två laptop-datorer samt dokument – men inga andra värdesaker. Hans skador i ansiktet behövde sys med 15 stygn.

”Tusentals av oss i USA måste nu hela tiden framöver se oss om, låsa dörrarna och vara vaksamma på omgivningen – på grund av att en främmande kommunistregims agenter kan stå på lur.

”Det inträffade var avsett att underminera Lis tekniska arbete mot kränkningar av mänskliga rättigheter i Kina och att förödmjuka honom,” fastslog talespersonen för FDI, Gail Rachlin. Li började för några år sedan att arbeta som teknisk expert för The Epoch Times, en nyhetstidning som är känd för sin starkt kritiska artikelserie Nine Commentaries on the Communist Party, vilken exponerar det kinesiska kommunistpartiets tyranniska styre, inklusive dess våldsamma förföljelse av Falun Gong. Personer inom tidningens redaktion talar om många försök från kommunistpartiets sida att sabotera deras arbete. I en artikel den 8 februari skrev tidningen ”[Övergreppet mot Li] …innebär att den kinesiska kommunistregimen tagit ett nytt grepp i sin kampanj mot Epoch Times.”

Li säger om händelsen att ”de verkade vara en välkoordinerad grupp” och var ”tydligt vana vid att binda personer, och var inte som folk i allmänhet. Detta hände för att kommunistregimen vill förstöra mina datorer, men de har fått det om bakfoten: mina datorer är kraftigt krypterade. Jag blir inte heller skrämd.” Li har en Ph.D. i datavetenskap från Princeton University.

Det som hände Peter Yuan Li är en del av ett större mönster i USA, där den kinesiska regimen genom sina agenter tar till våld mot Falun Gong-relaterade aktiviteter. Kongressen har sett problemet och 2003 antog representanthuset resolution 304 som säger att ”under de fem senaste åren har Kinas diplomatkår aktivt ägnat sig åt att trakassera och förfölja Falun Gong-utövare i USA.” Under 2002 lämnade cirka 50 Falun Gong-utövare in en stämningsansökan till Washington D.C:s distriktsdomstol, mot två ministrar i den kinesiska regeringen, med anklagelser om en systematisk kampanj med kriminella aktiviteter ämnade att förödmjuka, trakassera, skada, begränsa och terrorisera amerikanska medborgare och invånare som utövar Falun Gong.

Kongressens oro till trots så fortsätter detta att ske. ”Kongressen har sett problemet, rättsuppehållande instanser har sett problemet – men vad görs? Det är dags att vår regering vidtar konkreta aktioner för att stoppa kinesiska agenter från att fara runt detta land och skada Falun Gong-utövare,” säger Gail Rachlin.

”Tusentals av oss måste nu hela tiden se om, låsa dörrarna och vara vaksamma på omgivningen – på grund av att en främmande kommunistregims agenter kan stå på lur. Detta måste definitivt få ett slut. Vi bor i USA, inte i kommunistkina.”

Falun Dafa Information Center uppmanar USA:s rättsuppehållande instanser att undersöka denna fråga. Det är ett angrepp från den kinesiska regimens agenter på en person boende i USA. FDI uppmanar även den amerikanska regeringen att tydligt och officiellt framföra till Kinas konsulära personal, att sådant olagligt uppträdande inte tolereras i USA.

Kontaktpersoner FGI: Viveka Enoksson 0739-89 32 33, Malin Nordstrand 073-5901129

AGERA NU

I FOKUS