Koncentrationsläger för Falun Gong-utövare avslöjat

2006-03-09 Organstölder

Fångar dödade för deras organs skull

”Ingen har hittills kommit ut” avslöjar regimkälla

Bryssel (EFGIC): Sedan Nazirättegångarna avslutades i Nürnberg 1946 har det varit världens förhoppning att koncentrationsläger såsom Auschwitz, Buchenwald och Dachau aldrig mer ska bli verklighet. Den fruktansvärda sanningen är att det i denna stund drivs liknande inrättningar i Kina.

European Falun Gong Information Centre fick på onsdagen chockerande och detaljerad information från en källa inom det kinesiska kommunistpartiet, som avslöjar att ett koncentrationsläger har uppförts i staden Shenyang i Liaoningprovinsen, specifikt för Falun Gong-utövare.

Information om lägret kom via ljudupptagning från en tidigare säkerhetsagent inom kommunistregimen. Det är första gången som omvärlden har fått information om det hemliga lägrets existens. Lägret uppges hålla över 6 000 Falun Gong-utövare fångna samtidigt, och "ingen har ännu kommit ut därifrån levande". Enligt uppgiftslämnaren finns det ett krematorium inne i lägret och ett anmärkningsvärt stort antal läkare arbetar där, vilket reflekterar lägrets hantering att döda fångar för deras organs skull, vilka säljs i vinstsyfte.

"Falun Gong-utövare dödas för deras organ, vilka sänds vidare till medicinska inrättningar. Organförsäljning har blivit en mycket lönsam verksamhet i Kina..."

"Falun Gong-utövare dödas för deras organ, vilka sänds vidare till medicinska inrättningar. Organförsäljning har blivit en mycket lönsam verksamhet i Kina..."

Insiderkällan försökte förmedla det fasansfulla i det som pågår i koncentrationslägret: "Varför byggdes det ett krematorium och varför finns det så många läkare inhysta där...? Svaret är nästan obegripligt. Vi måste vara klara över att ett krematorium för kroppar är någonting annat än en brännugn för sanitära ändamål."

Lägret som finns i Sujiatundistriktet i staden Shenyang har fått namnet Sujiatuns koncentrationsläger, och är omgärdat av tre meter höga murar krönta av elektrisk taggtråd. Det är kraftigt befäst och sägs vara mycket hemligt; traktens invånare vet i princip inget alls om det. De som tagits dit är Falun Gong-utövare från Kinas tre nordöstra provinser och från centrala Kina. Det uppges att många har överförts från olika arbetsläger. Enligt källan har de ansvariga inom KKP (det kinesiska kommunistpartiet) "lärt sig många saker från Nordkorea."

"Detta är djupt, förfärligt oroande och bekräftar våra värsta farhågor: Att KKP fortfarande har för avsikt att 'utplåna' Falun Gong, och att de i sin desperation kan gå hur långt som helst", fastslog talesmannen för Falun Dafa Information Centre, Erping Zhang. "Vi måste förstå att förföljelsen inte har upphört –- den har bara blivit svartare och mer dold."

Källan inom den kinesiska regimen talade ingående om det olagliga ”skördandet” av organ inom Sujiatunlägret. "Om Falun Dafa-utövare sänds till Sujiatun så har de ingen möjlighet att komma därifrån...” sade han. ”KKP tillåter ingen att konsumera mat för evigt. Så vad är då deras avsikt... Falun Dafa-utövarna dödas för deras organ, som sänds till olika medicinska inrättningar. Organförsäljning är nu en mycket lönsam verksamhet i Kina."

"De kan inte få tag i tillräckligt många organ genom avrättningar och inga kroppar är mer lättillgängliga för denna verksamhet än de från [Falun Dafa-] utövarna," fastslog han.

Varningssignaler har kommit under de senaste månaderna.

Det har rapporterats att myndigheterna i juni i fjol höll ett "krismöte" där den ställföreträdande ministern för Allmänna säkerhetsministeriet, Liu Jing, tilldelades arbetet med att "göra slut på" Falun Gong innan de olympiska spelen 2008, enligt den Parisbaserade Intelligence Online. Flera rapporter har uppgett att myndigheterna önskar utnyttja OS som svepskäl för att intensifiera våldsövergreppen mot Falun Gong.

I januari i år tillkännagav kinesiska tjänstemän en liknande "ny kampanj" som antas vara avsedd att "sabotera kultorganisationers verksamhet", som en del i en "komplex kamp mot fiender," enligt en rapport från Reuters. Tidigare "slå hårt-kampanjer" har enligt människorättsgrupper inneburit avrättning av över 10 000 människor under ett enda år.

Det har cirkulerat uppgifter om koncentrationsläger för Falun Gong-utövare i flera år. I oktober 2000 rapporterade Agence France Presse om att det nyligen byggts två koncentrationsläger – för att specifikt spärra in Falun Gong-utövare. Lägren sades ha byggts i nordvästra och nordöstra Kina, vardera med plats för upp till 50 000 personer.

Den 6 oktober 2000 rapporterade minghui.net att ett koncentrationläger hade byggts särskilt för Falun Gong i den avlägsna nordvästliga provinsen Xinjiang. Kinesiska vittnen har rapporterat att de sett Falun Gong-utövare transporteras iväg med tåg till Xinjianglägret. Mycket lite information om det hemliga lägret har kommit ut. Ingen har rapporterats ha kommit ut från det lägret.

Erping Zhang: "Internationella medier och världens regeringar måste uppmärksamma detta och agera aktivt för att undersöka koncentrationslägret, och stoppa detta barbari och denna galenskap. Vi vädjar om allt tänkbart stöd från internationella organisationer. Ansvariga i Kina måste ställas till svars. Om detta är priset som människor betalar för att vi är tysta, så är det oerhört tragiskt.”

AGERA NU

I FOKUS