Manifestation och namninsamling mot organskörd

2006-04-09 Organstölder

Tisdag den 11/4 kl. 11-14 på Mynttorget i Stockholm

Välkomna till vår andra manifestation på Mynttorget med anledning av koncentrations- och arbetslägren i Kina. Vi bjuder in politiker och allmänhet att komma och lyssna, och stödja vår manifestation och våra krav på att Sveriges regering genast ska handla i frågan.

Bakgrund:

Den åttonde mars avslöjade en avhoppad kinesisk journalist med insyn i regimkretsar ett hemligt koncentrationsläger i norra Kina, där man dödar personer som utövar Falun Gong genom att skörda deras organ. Dödslägret är direkt anslutet till ett sjukhus i staden Shenyang i Liaoningprovinsen. Den 31 mars kom ytterligare ett vittne, en kinesisk militärläkare inom Shenyangs militärdistrikt, med information som bekräftar koncentrationslägret Sujiatuns existens. Enligt hans kännedom finns det totalt 36 liknande koncentrationsläger runt om i Kina, där utövare av Falun Gong och andra samvetsfångar hålls inspärrade. Av lägren runtom i Kina sägs det största lägret, med kodnamnet ”672-S”, ha över 120 000 människor, bland vilka det finns Falun Gong-utövare och andra samvetsfångar. Han berättar att det femte största lägret som håller Falun Gong-utövare fängslade ligger i Jiutaii i Jilinprovinsen. Enbart i det lägret finns 14 000 utövare.

Han säger vidare: – Man måste förstå [hanteringen av Falun Gong-utövarna] utifrån det senaste beslutet på KKP:s högsta nivå: KKP:s Centralkommitté beslutade att behandla Falun Gong-utövare som ”klassfiender” och att hantera dem på alla ekonomiskt fördelaktiga sätt utan att behöva rapportera till högre myndigheter. Med andra ord, Falun Gong-utövare, liksom många verkliga förbrytare i Kina, betraktas inte längre som människor, utan som råmaterial för kommersiella produkter. De har blivit handelsvaror.

Det behövs en omedelbar aktion från omvärlden för att få till stånd en undersökning av vad som pågår i dessa dödsläger i Kina och för att rädda dem som fortfarande lever. Om vi väntar kommer med stor sannolikhet alla de som kan avslöja sanningen om vad som sker i arbetslägren att röjas ur vägen av de ansvariga. Enligt TT skall FN:s tortyrrapportör, Manfred Nowak, se närmare på uppgifterna om koncentrationsläger i Kina.

Svenska Föreningen för Falun Dafa vill att den svenska regeringen:

1) begär en förklaring från den kinesiska regimen angående dödande av samvetsfångar och organskörd i alla kinesiska arbetsläger;

2) verkar för att en internationell oberoende undersökning av lägren inleds;

3) kräver att alla samvetsfångar inom det kinesiska arbetslägersystemet och andra koncentrationsliknande läger frisläpps, samt att de ansvariga ställs inför rätta för sina brott.

Efter det andra världskriget uttryckte den internationella gemenskapen den högtidliga förklaringen om att vi ”aldrig mer” skulle tillåta folkmord. Sextio år efter nazismen upprepas en tragedi – illdåd som är bortom människors föreställningsförmåga. Detta är en skam för mänskligheten och är samtidigt en väckarklocka för alla människors medkänsla och samvete.

En uppsjö med information om lägren i Kina har kommit den senaste månaden.

Se Epoch Times bevakning: China's Concentration Camps: http://www.theepochtimes.com/211,111,,1.html

Artikel: Live Organ Extraction Continues while the Evidence Is Transferred: http://www.theepochtimes.com/news/6-4-9/40240.html

Kontaktpersoner:

Yi Zhang: 073 / 998 05 84

Malin Nordstrand: 073 / 590 11 29

AGERA NU

I FOKUS