Falun Gong kallar den kinesiska regimens presskonferens där man nekar till organskörd för ”simpelt bedrägeri”

2006-04-17 Organstölder

Peking uppmanar till inspektion av nu tömda faciliteter för att avleda uppmärksamheten från koncentrations- och arbetsläger runtom i Kina

NEW YORK (Falun Dafa Information Center) – Talesmannen för Falun Dafa Information Center, Erping Zhang, beskriver den kinesiska kommunistregimens försök att mörklägga dödandet av Falun Gong-utövare i koncentrationsläger som ”simpelt bedrägeri”. Uttalandet kom efter att kinesiska myndigheter hållit en presskonferens tisdagen den 11 april, med syfte att tillbakavisa internationella krav på undersökningar.

På presskonferensen i Peking fokuserade myndigheterna på faciliteter i anslutning till ett sjukhus i nordöstra Kina, i Sujiatundistriktet i staden Shenyang. Tre oberoende vittnen avslöjade i början av mars att anläggningen under de senaste åren nyttjats som koncentrationsläger för Falun Gong-utövare och att man där har hållit tusentals personer fångna. Enligt vittnena har tusentals Falun Gong-utövare dödats genom att man där berövat dem deras inre organ.

Men det finns bevis på att Sujiatun-lägret nu har tömts och sanerats och den kinesiska regimen uppmuntrar nu till undersökning av det tills nyligen hemliga lägret. På detta sätt avleder regimen uppmärksamheten från de många andra läger av den här typen som enligt en före detta kinesisk militärläkare är i full verksamhet runtom i Kina.

Erping Zhang meddelade att de som undersökt fallet Sujiatun har fått bekräftelser från flera källor på att kommunistregimen redan har förstört alla bevis i Sujiatun-lägret. Antingen har man förflyttat de Falun Gong-utövare som fanns där eller dödat dem. Dessa uppgifter hade börjat komma för flera veckor sedan och den 6 april utfärdade Infocentret en detaljerad rapport om detta.

Enligt undersökande personal har nu väldigt många civilklädda agenter placerats ut i Sujiatunområdet där de agerar som gatuförsäljare, taxichaufförer på trehjulingar och förbipasserande. Som en del av den kvalificerade mörkläggningen förser de journalister och dem som undersöker fallet med falsk information.

”Presskonferens är en del av ett slugt och ömkligt försök från regimens sida att rentvå sig från de brott som begåtts i lägret. Den viktiga frågan nu är vad som händer på andra platser efter att Sujiatun-lägret sanerats,” sade Zhang. ”Detta handlar inte om ett läger. Vad har hänt med de Falun Gong-utövare som flyttats till andra liknande läger runtom i Kina? Med all bevisning som hopar sig och inför de allvarliga anklagelserna ligger det på det internationella samfundets ansvar att undersöka detta.”

I sin rapportering återger nyhetsbyråer såsom AFP och AP myndigheternas version från presskonferensen i Peking. De nämner inget alls om andra läger, utan fokuserar bara på Sujiatun. De västliga nyhetsbyråerna tog i sammanhanget inte upp det märkliga med att regimen först efter en dryg månad gick ut och dementerade anklagelserna. Man kommenterade inte att regimen erbjuder turer till en Potemkin-kuliss – att en polerad fasad visas upp efter att regimen har ”städat upp” området.

Pekings lögner kom även tidsmässigt mycket ”lägligt”, precis innan det statsbesök som Kinas president Hu Jintao nu gör i Washington, USA.

I veckan som gick rapporterades även att amerikanska tjänstemän besökt sjukhusområdet i Sujiatun, utan att finna bevis för anklagelserna.

Det skulle ha varit mycket förvånande om tjänstemännen hade kunnat få fram något annat resultat efter sina snabba besök, eftersom regimen haft god tid på sig för alla nödvändiga åtgärder och således kunde visa upp en fabricerad bild.

Den brittiska nyhetstidningen Daily Telegraph rapporterade i december att dess reporter ringde till ett sjukhus i Guangzhou, och låtsades vara intresserad av ett samarbete kring organtransplantationer som affärsverksamhet. En läkare vid namn Na Ning inom sjukhuset svarade: ”Vi måste vara försiktiga, detta är känsligt.” (Artikeln part 1, part 2)

Tidningen The Epoch Times rapporterar om en plötslig ökning av antalet transplantationer i hela Kina, och enligt telefonintervjuer med sjukhus och organtransplantationskliniker i Heilongjiang, Hunan, Shanghai, Zhejiang, Yunnan, Anhui, Shan'xi och Xinjiang arbetar man nu övertid för att hinna genomföra dem.

Regimen har efter avslöjandena antagit nya direktiv rörande organhandel, vilka träder i kraft den 1 juli. Fram till det datumet riskerar många Falun Gong-utövare att mista livet genom organstöld.

Undersökas bör även den roll som China International Transplantation Network Assistance Center (CITNAC) i Shenyang haft. Efter att uppgifterna kom ut slutade deras webbsajt att fungera normalt, och har ej varit online kontinuerligt. Centret annonserade på fem språk om att en passande lever kunde anskaffas inom en månad, och en njure inom en vecka. Utanför Kina får behövande vänta i åratal för att få en chans till ett donerat organ.

Webbsajten uppger även att man inte använder organ från hjärndöda personer ”för att organets tillstånd kanske inte är bra.”

Mellan år 1991-1998 genomfördes sammanlagt 78 levertransplantationer i Kina. I juli 1999 startade kommunistpartiet förföljelsen av Falun Gong och samma år rusade antalet levertransplantationer i höjden – till 116 under bara det året – fler än det sammanlagda antalet under de föregående åren. Skördandet av människors levrar ökade sedan dramatiskt år från år och uppgick 2003 till 3 000!

Så från vilka människor kommer då dessa organ som har en högre kvalitet än från hjärndöda människor? Det finns i princip inga frivilliga donatorer av organ i Kina. Varifrån kommer denna enorma tillgång på organ från levande och icke hjärndöda personer – de går inte att tillverka i fabrik…?

Allt mer fakta framkommer som alla visar att organen kommer från Falun Gong-utövare. De dödas för att de är en lönande resursbank i denna omänskliga hantering.

Zhang: ”Det var inte länge sedan regimen dolde SARS för världen med liknande uttalanden, förnekanden, falska rapporter och rena lögner. Om den kinesiska regimen menar allvar med undersökning av dessa frågor så måste den öppna dörrarna till alla tvångsarbets- och koncentrationsläger i hela landet och släppa in alla undersökningsgrupper… inte vid en specifik tidpunkt på speciella platser, utan överallt när som helst.”

Mer information:

Epoch Times bevakning:

http://www.theepochtimes.com/211,111,,1.html

CO. Legislature Condemns China's Organ Harvesting Camps:

http://www.theepochtimes.com/news/6-4-15/40459.html

US State Department Press Release: China: Reports of Concentration Camp in Northeast China: http://www.state.gov/r/pa/prs/ps/2006/64589.htm

AGERA NU

I FOKUS