Oberoende undersökning kommer fram till att Kina bedriver organskörd - offren dödas

2006-07-06 Organstölder

"Jag tror inte någon kan betvivla att denna otänkbara verksamhet fortsätter"

NEW YORK (Falun Dafa Information Center) – En 45 sidor lång undersökningsrapport publicerades torsdagen den 6 juli, och inriktar sig på anklagelser om berövande av fängslade Falun Gong-utövares inre organ. Rapporten har utarbetats av den tidigare kanadensiske departementschefen (Asien-Stilla Havs-området) David Kilgour och människorättsadvokaten David Matas, och dess "beklagansvärda slutsats är att anklagelserna är sanna."

Under onsdagen sade Kilgour till media: "Jag tror inte att någon kan betvivla att denna otänkbara verksamhet fortsätter... De tar båda njurarna, sedan hjärtat och huden, hornhinnorna och levern, och kroppen kastas sedan in i krematorieugnen."

Rapporten pekar specifikt ut "den kinesiska regimen och dess förgreningar i många delar av landet, speciellt sjukhus, men även interneringscenter och folkdomstolar."

"Anklagelserna är så chockerande att det är nästan omöjligt att kunna tro på dem," uppger rapporten. "De utgör en grotesk form av ondska, som trots all den deprevation mänskligheten tidigare sett, är något nytt för denna planet."

Kilgour och Matas har ägnat veckor åt att samla in och verifiera bevis för rapporten, intervjuat vittnen, och försökt att åka till Kina. Den kinesiska ambassaden förvägrade gruppen dess begäran om att i undersökningssyfte resa till Kina.

Rapporten ägnar även stort utrymme åt att beskriva gruppens undersökningsmetoder och processen för att utvärdera bevisen.

"Vårt resultat kommer inte från ett speciellt vittnesmål/bevis, utan istället från alla de bevis/indicier i sin helhet, vilka vi har beaktat."

Informationscentret välkomnar rapportens rekommendationer – vilka innefattar diplomatisk press och kraftfullare åtgärder för att förhindra brott mot mänskligheten, som organskörd i Kina – och hoppas att andra regeringar tillsammans med den kanadensiska regeringen kommer att överväga dem.

"Denna oberoende undersökning är helt livsavgörande," säger talespersonen för Falun Dafa Information Center, Erping Zhang. "Dessa organskördsbrott är så förfärande att det sorgligt nog medfört tvivel om att sådana brott kan äga rum idag, i vår tid. Det har förhindrat många organisationer och länder att sätta press på Kina att omgående öppna upp portarna till dess arbetsläger."

Hela rapporten, som inkluderar avskrift av intervjuerna, kan tas hem här:

http://investigation.redirectme.net/ OBS, ändrat till http://investigation.go.saveinter.net.

David Kilgour är nu i Europa för möte med EU.

För intervju kontakta Dr. Yang Lixin: 0032 48 6541 542.

AGERA NU

I FOKUS