Manifestation mot organstöld på Sergels Torg 20 juli

2006-07-17 Organstölder

På årsdagen av den sju år långa förföljelsen av Falun Gong i Kina hålls en manifestation på Sergels Torg med tal, sång och levande organsstöldsutställning

Bakgrund:

Storskalig organstöld från levande människor är de senaste avslöjandena under den nu sjuåriga förföljelsen av Falun Gong i Kina. De första uppgifterna kom i mars genom tre oberoende uppgiftslämnare som vittnat om den organstöld som pågår i samarbete mellan vissa kinesiska arbetsläger och sjukhus.

Dessa uppgifter bekräftades i förra veckan genom en oberoende undersökning av två kanadensiska utredare. David Kilgour, tidigare parlamentsledamot och statsråd, och David Matas, människorättsadvokat. Undersökningen kom fram till att Falun Gong-utövare används som en levande resurs i landets omfattande verksamhet med försäljning av organ. Det är en verksamhet med enorma ekonomiska vinster enligt kinesiska webbplatser för organtransplantation, och riktar sig bland annat till västerlänningar.

Utredarna konstaterar att det genomförts ca 60 000 organtransplantationer i Kina mellan 2000-2006, varav 41 500 inte har kunnat förklaras varifrån organen kommer. I rapporten finns bland annat vittnesmål från den tidigare hustrun till en läkare som fram till år 2003 tagit ut hornhinnor på över 2000 Falun Gong-utövare. Han hade tydligt sagt till sin hustru att ingen av dessa 2000 personer fick leva vidare eftersom andra läkare hade tagit ut deras inre organ, innan kropparna förstördes. Rapporten kan läsas här: http://www.investigation.redirectme.net.

Vi i Svenska Föreningen för Falun Dafa förväntar oss att Sveriges regering nu öppet tar avstånd från dessa brott som begås av det kinesiska kommunistpartiet, och tar initiativ till en undersökning av organstölder i Kina med hjälp av EU och FN.

Vi kräver att Kinas regering omedelbart friger alla Falun Gong-utövare från alla arbetsläger och koncentrationsläger, och omedelbart stoppar förföljelsen. Vi kräver att Kina omedelbart tillåter att oberoende undersökningar kan genomföras på sjukhus och arbetsläger i Kina, samt om alla organtransplantationer gjorda sedan år 2000.

Tid: Sergels Torg Stockholm kl 12-16, 20 juli

Kinas ambassad Stockholm kl 18-19, 20 juli samt kl 10-12, 21 juli

Kontakt: Cecilia Svensson: 0737 609404

Yi Zhang: 073 9980584

AGERA NU

I FOKUS