Kinas handelsminister polisanmäls idag under sitt Sverigebesök

Kinas handelsminister Bo Xilai kommer idag fredagen den 15 september till Sverige på officiellt besök.

Svenska Föreningen för Falun Gong kommer att polisanmäla Bo Xilai för mord, tortyr och människorov under hans besök i Sverige. Bo Xilai har tidigare stämts i andra länder, såsom Australien, Storbritannien och USA.

Bo Xilai har haft en ledande roll i förföljelsen av Falun Gong under sin tid som borgmästare i staden Dalian (1999-2001) samt som guvernör i Liaoning-provinsen (2001-2004). Han implementerade den dåvarande kinesiske presidentens Jiang Zemins direktiv ned till den lokala nivån i kampanjen att förfölja Falun Gong. Det har innefattat direktiv rörande massarrestering, kidnapping, tortyr, och massmord, tvångs- och omskolningsläger osv. Liaoning-provinsen är bland de provinser där flest Falun Gong-utövare dödats och organstölder i stor skala avslöjats.

Polisanmälan kommer att inges klockan 09.00 vid Norrmalmspolisen, Kungsholmsgatan 43 i Stockholm.

Kontaktperson: Vasilios Zoupounidis: 0709 817654.

AGERA NU

I FOKUS