Pressinbjudan:

Plats:

Mynttorget, lördag 19 juli kl. 12-16
Kinas ambassad (Gärdet), söndag 20 juli kl. 14-16

Kontaktperson:

Mats Karlsson tel. 070-493 87 83

Media är hjärtligt välkomna till våra manifestationer under helgen.

Förföljelsen trappas upp inför OS

När mindre än tre veckor är kvar tills olympiska spelens öppningsceremoni i Peking, fortsätter Kinas säkerhetspolis att arrestera ett stort antal Falun Gong-utövare runt om i Kina. Bara i Peking har hundratals arresterats och dussintals har utan rättegång sänts till arbetsläger.

Under de senaste månaderna har Falun Dafa Information Center i New York regelbundet fått in rapporter från utövare och deras familjer i Kina om ”dörr till dörr-eftersökningar” och arresteringar. Enligt sammanställning från dessa rapporter har minst 8037 Falun Gong-utövare från 29 provinser, större städer och autonoma regioner arresterats under de senaste månaderna. Under juni skedde de flesta kända arresteringarna, hela 1819, och i maj var antalet 1799.

Bakgrund

Falun Gong är en qigongmetod som baseras på principen Sanning-Godhet-Tålamod. Förföljelsen av Falun Gong inleddes den 20 juli -99 av Kinas dåvarande statschef Jiang Zemin. Han ville utrota Falun Gong. Hans order om att ”förstöra deras rykte, ruinera dem ekonomiskt och förgöra dem fysiskt” har verkställts genom propaganda, fängelse, tvångsarbetsläger, hjärntvätt, tortyr och injicering av droger som bryter ner utövarna. De förlorar även rätten till arbete och undervisning. Oräkneliga familjer har splittrats och många barn har lämnats när föräldrarna fängslats och ibland torterats till döds. Fler än 3000 fall har dokumenterats där utövare har torterats till döds. Den verkliga siffran är mycket högre, eftersom det kinesiska kommunistpartiets (KKP:s) mörkläggning gör att många fler tusen dödsfall är obekräftade.

Förklaringar till den grundlösa förföljelsen av Falun Gong:

• Förtryck av människors andlighet har varit omfattande under KKP:s styre

• Jiang Zemins totalitära paranoia

• Utövningens stora popularitet (70-100 miljoner utövare år 1999)

• Falun Gong förespråkar Sanning – Godhet – Tålamod, i motsats till KKP som står för lögner, brutalitet och våldsam kamp

AGERA NU

I FOKUS