13 maj: Miljoner firar runtom i världen

2010-05-12 Vad är Falun Gong?
Drakdans på Union Square i New York som en del av festligheterna.

Uttalande av Falun Dafa Information Center vid Falun Dafa-dagen

I en enkel skolaula i nordöstra Kina började Li Hongzhi den 13 maj 1992 att undervisa Falun Gong (Falun Dafa), och därmed till dagens Kina introducera en utövning vars rötter sträcker sig tusentals år tillbaka. Tidigt år 1999 fanns det enbart i Kina 70-100 miljoner människor som praktiserade de långsamma och stillsamma övningarna i landets parker.

Arton år senare har Falun Gong sträckt sig över kulturella och nationella gränser, för att ge fysisk hälsa, glädje och ett lugnt sinne till miljoner människor runtom i världen.

Den 13 maj 2010 firar därför Falun Gong-utövare och supporters världens Falun Dafa-dag (World Falun Dafa Day) och visar sin tacksamhet till Li Hongzhi för de fördelar hans undervisning inneburit i människors liv. I firandet har också hundratals färgglada hälsningar strömmat från Kina för att publiceras på Falun Gongs webbsajter utomlands.

En central aspekt i Falun Gongs undervisning är förståelsen att Sanning, Godhet och Tålamod är alla livs och alltings innersta egenskap, eller natur. Utövare söker att i det dagliga livet följa dessa värden i tanke och handling och har funnit att det inte bara ger ett lugnt tillstånd och optimism i de mest svåra av omständigheter, utan även en djup förståelse om livet och ens sammanhang i universum.

Genom spridningen av Falun Gong sedan 1992 har miljontals människor fått uppleva att deras sjukdomar försvunnit, att familjeproblem har kunnat lösas, att kunna förlåta de som skadat dom, och upptäckt kraften i verklig vänlighet.

Det är denna gåva de idag firar.

För mer information om vad Falun Gong är, hur det har spridits i och utanför Kina, och om erfarenheter som utövare har, se (på engelska):

AGERA NU

I FOKUS