Elva års förföljelse och fredligt gensvar

Pressuttalande från Falun Dafa Information Center

20 juli 2010

NEW YORK – Denna vecka för elva år sedan inledde det kinesiska kommunistpartiet en kampanj för att utradera Falun Gong - en fridsam och populär andlig utövning som tiotals miljoner kineser tagit till sitt hjärta. Utövarna av Falun Gong är emellertid inte de enda offren och de liv som förstörts och tagits är inte det enda som förlorats.

Efter kommunistpartiets beslut den 20 juli 1999 att förtrycka Falun Gong, brändes böcker i offentliga massmöten och den statliga median förde ut en störtflod av propaganda för att förtala utövningen. Falun Gong-utövare berövades uttrycksfrihet, friheten till andlig/religiös utövning och deras rättsliga skydd. Skolor uteslöt elever för att de utövade Falun Gong och arbetsplatser förvandlades till platser för fångenskap och tortyr.

Falun Gong-utövare utgör idag världens största grupp samvetsfångar, där hundratusentals utanför rättslig prövning hålls i fångenskap.

Läs hela texten (engelska)

AGERA NU

I FOKUS