Kinesiska agenter sänder falsk e-post till regeringar

Bisarra meddelanden är en del av taktiken att misskreditera Falun Gong

New York - I ett utstuderat försök att till politiker i Väst sprida tvivelsmål om Falun Gong har från Kina sänts e-post till en amerikansk senators kontor såväl som till regeringstjänstemän i Nya Zeeland. De hade maskerats som meddelanden som skulle ha sänts från representanter för Falun Gong.

Ett meddelande som sändes till en amerikansk senator, vilket innehöll hot och irrationellt språk, hade sänts från en IP-adress som spårades till Hubeiprovinsen i Kina. Meddelandet daterades till den 12 januari i år och lät påskina att vara sänt från Erping Zhang, en av Falun Dafa Information Centers talespersoner i USA.

Efter att i inledningen ha tackat senatorns kontor för tidigare stöd följde en serie egendomliga krav. Ett var att senatorn med familj öppet måste utöva Falun Gong. Det avslutas med hotet att om inte kraven åtföljs kommer Falun Gong-utövare att agera för att hindra ett återval.

Sådana hårda och klumpiga krav och hot går emot hela innebörden i Falun Gongs utövning. [Det finns ingen "värvning" för att andra ska utöva Falun Gong].

Därefter sändes i februari e-post till folkvalda politiker i Nya Zeeland, i vilka det på ett offensivt sätt togs upp om jordbävningen i Christchurch, hävdandes att de 159 personer som miste livet fått vad de förtjänat. Meddelandena hade inte sänts av Falun Gong-utövare och sågs som en bluff för att ge dåligt rykte till Falun Gong. Dr. Cathy Casey, politisk rådgivare i Auckland, kallade meddelandena för "chockerande" och "förkastliga".

"Då kommunistpartiet upplever att folk i Väst ser igenom deras direkta propaganda och bakdanteri av Falun Gong, tillgriper de dessa slag av mer fördolda taktiker för att få utövare att framstå som irrationella, stöta bort möjliga stödjare och indirekt rättfärdiga tortyren och dödandet av oskyldiga människor i Kina.

Dessa bedrägerimejl är en del av en mycket större kampanj av desinformation, internetattacker och spionage som bedrivs av kinesiska agenter mot Falun Gong-utövare utanför Kina. Vi uppmuntrar de som i framtiden kan komma i kontakt med sådana meddelanden att vara på sin vakt och omgående ta kontakt med Falun Dafa Information Center för att kontrollera informationens äkthet," säger Zhang.

Mejlet som sändes till USA-senatorns kontor kom till Zhangs kännedom efter att kontoret kontaktat en Falun Gong-utövare i valdistriktet, för att förhöra sig om meddelandets ursprung. Utifrån information från kontoret hade meddelandet sänts från IP-adressen 119.96.26.159 som spårades till Wuhan i Hubeiprovinsen.

AGERA NU

I FOKUS