Falun Gong välkomnar Wen Jiabao!

2012-04-20 610-byrån

Pressmeddelande

2012-04-20

Falun Gong-utövare i Sverige välkomnar Kinas premiärminister Wen Jiabao. Vi kräver samtidigt att Jiang Zemin och hans gäng skall ställas inför rätta för deras medverkan i förföljelsen av Falun Gong-utövare i Kina.

Utövare i Kina har förföljts sedan 22 juli 1999. De har torterats, mördats, internerats i arbetsläger, utsatts för organstöld medan de levde, med mera.

Falun Gong, en urgammal traditionell andlig qigongmetod för kultivering av kropp och själ växte under 90-talet till fler än 70 miljoner utövare i Kina, enligt kinesiska myndigheters undersökning. Den dåvarande statschefen Jiang Zemin betraktade metodens popularitet som ett hot mot kommunistpartiet.

En organisation som kom att kallas 610-byrån etablerades enbart för att förfölja Falun Gong-utövare. Jiang och hans gäng, Lou Gan, Zhou Yongkang, Bo Xilai med flera, är direkt ansvariga för förföljelsen. Den fruktansvärda sanningen om systematiska mord och stöld av organ från levande Falun Gong-utövare avslöjades den 6 juli 2006, av en oberoende undersökning.

Den 13 juni 2005, gjorde Svenska föreningen för Falun Dafa en polisanmälan mot Kinas förre statschef Jiang Zemin samt högre kinesiska befattningshavare inom 610-byrån för delaktighet i mord och människorov på Falun Gong-utövare, på Kungsholmsgatans polisstation i Stockholm. Den 7 juni 2007 anmälde föreningen Kinas dåvarande handelsminister Bo Xilai när han var på besök i Sverige, för hans aktiva medverkan i mord och människorov på Falun Gong-utövare i Kina.

Vi välkomnar Wen Jiabao eftersom han tagit avstånd från förföljelsen av Falun Gong-utövare i Kina.

Falun Gong-utövare från Göteborg kommer att ha en mindre manifestation framför Kinas Konsulat vid Grönsakstorget kl. 10–13 den 23 april 2012.

Falun Gong-utövare från Stockholm kommer att ha en manifestation på Mynttorget kl. 10.30–12.30 den 24 april 2012.

Kontaktperson: Malin Nordstrand 073-590 11 29

För mer information: http://www.faluninfo.net

http://www.organharvestinvestigation.net

Kontaktperson: Lei Wang 0705-71 71 66

Svenska föreningen för Falun Dafa

AGERA NU

I FOKUS