Genocide in the New Era

2004-01-28 Individuellt stöd
Lord Francis Thurlow från Storbritannien

Den 26–28 januari 2004 hölls konferensen ”Genocide in the New Era” framgångsrikt i Stockholm. Evenemanget arrangerades av Friends of Falun Gong Europe och International Advocates for Justice. Förföljelsen av Falun Gong i Kina användes som ett exempel, där  deltagarna från en mängd olika perspektiv diskuterade tecken på och möjliga gensvar på de olika former av folkmord som idag pågår i världen.

Fler än 100 advokater för mänskliga rättigheter, representanter för frivilligorganisationer, välkända personer och diplomater från Europa, Asien och Nordamerika deltog på forumet (förteckning). Över fem år av ihärdig förföljelse av Falun Gong såväl som Falun Gong-utövares fridfulla motstånd i den här perioden har fått allt fler rättsexperter att uppmärksamma de allvarliga anklagelserna om folkmord under Kinas förföljelse av Falun Gong. Bland deltagarna var de fem advokaterna som representerade Falun Gong-utövare i rättsprocesserna mot Jiang i USA, Belgien, Tyskland, Taiwan och Spanien, advokater som representerade Falun Gong-utövares rättsprocesser mot andra höga kinesiska partitjänstemän vilka är ansvariga för förföljelsen av Falun Gong runt om i världen och andra rättsexperter intresserade av ämnet. Två av de närvarande var advokater som vunnit rättsfall om folkmord mot tidigare diktatorer: Goerges-Henri Beauthier, som deltog i rättegången mot den före detta diktatorn Pinochet och Wolfgang Kaleck, en välkänd tysk advokat som framgångsrikt ställt den tidigare diktatorn av Argentina inför rätta.

Medan denna konferens sammanträdde, så hölls det internationella forumet ”Förebyggande av folkmord”, som arrangerades av den svenska regeringen, i det nationella konferenscentret, på andra sidan gatan.

För information om konferensen och att läsa de olika talen osv, besök Friends of Falun Gongs svenska webbplats www.fofg-sverige.net.

En sammanställning över de olika talen i bokform finns i ett begränsat antal. E-posta förfrågan om denna bok (utges kostnadsfritt).

Artiklar i sammanhanget:
Stockholm: Den internationella konferensen Genocide in the New Era inleds idag
Frivilligorganisationer från olika länder samlades i Stockholm för den internationella konferensen "Genocide in the New Era"(Del 1)
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Zhao Mings tal vid konferensen

AGERA NU

I FOKUS