Organstöld bakom omtalad transplantation med Corona-patient?

Lungorna anländer till Wuxi

Det fula trynet av Kinas hemska olagliga organhandel visade sig åter under veckan genom publiceringen av det slutliga domstolsutslaget från London Tribunal into Forced Organ Harvesting in China.

Det råkade på tisdagen sammanfalla med förstasidesnyheter i världens stora tidningar om Kinas första dubbla lungtransplantation på en patient med Corona basunerades ut. Patienten, som på grund av snabbt försämrad lungfunktion, på fredagen den 24 februari sades ha några dagar kvar att leva, behövde bara vänta i fem dagar innan en perfekt matchning hade hittats. Det var från en hjärndöd person, genom ”samtycke”, bekvämt nog via sju timmars snabbtåg till Wuxi, där operationen skulle ske.

Den mycket skrytsamma nyhetsrapporten är ett vältajmat exempel relaterat till de misstankar och slutsatser som görs av Sir Geoffrey Nice QC (Queen’s Counsel) och hans grupp efter sex månader av vittnesrapportering och mörka personliga redogörelser, som ägde rum från december 2018 till och med Maj 2019. Den fullständiga rapporten släpptes den första Mars 2020

Hela texten kan läsas här.

AGERA NU

I FOKUS