Upptrappad förföljelse av Falun Gong-utövare i Kina uppmärksammas

Den 24 november kommer svenska utövare av Falun Gong att uppmärksamma ökad förföljelse av Falun Gong-utövare i Kina. Det inleds med en manifestation vid Kinas ambassad i Stockholm och även vid Kinas Konsulat i Göteborg och fortsätter på Mynttorget i Stockholm. På plats i Stockholm finns Jason Wang som varit förföljd i Kina på grund av sin utövning av Falun Gong.

Tid och plats:

Stockholm: Lördag 24/11 kl. 9:00-11:30 vid Kinas ambassad, Gärdet, och kl. 12-14 Mynttorget i Stockholm

Göteborg: Lördag 24/11 kl. 10:00-12:00 Kinas Konsulat, Grönsakstorget 3

Den 20 juli 1999 inledde Kinas kommunistparti en brutal kampanj för att utrota Falun Gong. Förföljelsen har varit omfattande i 19 års tid. Men genom ny avancerad teknik med övervakning av telefon och internettrafik har under senare tid ett stort antal utövare förts bort av polis.

Som exempel arresterades på morgonen den 9 november 40 Falun Gong-utövare i Harbin och närliggande områden när de var på väg till sina arbetsplatser. Polisen bröt sig in i deras hem och beslagtog bland annat Falun Gong-böcker och datorer. Utövarna togs till olika häkten och fängelser.

Kontaktperson:

Stockholm: Jason Wang, 0700 896258 (Finns tillgänglig för intervju via telefon)

Göteborg: Thomas, 0722 05 08 22

För mer information kring Falun Gong och förföljelsen se: www.faluninfo.net

Mer om organstölder: www.dafoh.org

AGERA NU

I FOKUS